May 02, 2019

Eerste festivalshow als headliner voor Avatar

Exclusive LIVE Recording
Derde keer goede keer! Het is te zeggen; na twee keer eerder op het podium van Alcatraz te hebben gestaan, maakt de Zweedse band voor het eerst in haar bestaan een ongelooflijke carrièresprong: Avatar gaat de inmiddels beruchte Prison Stage op zaterdag afsluiten.

En of die spot he-le-maal terecht is. Was het concert van de Zweden eind vorig jaar in de Trix te Antwerpen nog in een mum van tijd uitverkocht, ook in de rest van de wereld is men aan een steile opmars bezig. Polsend bij de grote festivals naar potentiële headliners voor de toekomst valt de naam dan ook regelmatig. Alcatraz is maar wat fier dat men de eerste is die de band die welverdiende duw in de rug mag geven. En of het genoegen wederzijds is. Onder leiding van koning Jonas “Kungen” Jarlsby is men nu reeds volop bezig met de voorbereidingen voor wat een indrukwekkend spektakel moet worden. Dat we dit immers in stijl willen doen moge duidelijk zijn. Het reeds indrukwekkende podium krijgt nog maar eens twee extra vleugels (jawel!!), maar ook de band zelf beloofd met een ongezien visueel schouwspel voor de dag te komen. Avatar staat synoniem voor theater, vooral ook dankzij de excentrieke Eckerström, die als dirigent van het orkest een bijzonder in het oog springend “karakter” is geworden. Maar er is meer! We kunnen dit magische gebeuren niet zomaar laten passeren en hebben, samen met de band, beslist om het negentig minuten durend circus ook op dvd vast te leggen. Pyro noch licht, toeters noch bellen, kosten noch moeite zal gespaard worden om van zaterdagnacht 10 augustus een onvergetelijk moment te maken. The King Wants You!!