9/10/11 Augustus 2024 | Kortrijk - BE 9/10/11 Aug

Info camping

Ticket omruilen voor polsbandje

Op donderdag tussen 16u en 20u kan je als kampeerder je ticket voucher inruilen voor een combi of dagbandje.

Met dit polsbandje kun je direct gebruik maken van de shortcut van de camping naar het festival en hoef je niet langs de hoofdingang.

exchange!


Wat

Openingsuren

De camping gaat open vanaf donderdag.

De Alcatraz-camping is dit jaar open van donderdag 10/08 (vanaf 9u) tot maandag 14/08 (tot 12u). De camping office met service is 24/24u open.

Prijs

De toegang tot de camping bedraagt €21 per persoon. Een campingticket dien je op voorhand aan te kopen via de ticket pagina en dien je uitgeprint mee te brengen. Met het campingticket heb je toegang tot alle faciliteiten van de camping met o.a. gratis douches en gespoelde toiletten met 24/24 service.

Tickets

Mobilhomes

Op de Camper Camping vlakbij het festivalterrein, mag je je camper (of caravan met voortent) neerzetten op maximaal 6m x 7m. Check camping-info voor uiterste aankomst- en vertrektijden. Kostprijs: €85 per standplaats + €21 per persoon (campingticket, verplicht voor elke kampeerder)

 • Nieuw in 2023: gratis gebruik van afvalwaterpunt

Tickets

Faciliteiten:
 • Gratis gebruik van sanitaire zone met toiletten en douches
 • Gratis toegang tot gezellige chill-out zone
 • Mogelijkheid tot (betalend) ontbijt tussen 8u en 11u s’ ochtends, inclusief verse koffie. Ideaal om de dag mee te beginnen!
 • Per camper/caravan is er 1 elektriciteitsaansluiting (220V) voorzien
 • Je wagen kan bij de caravan blijven staan
 • Beschikbare ruimte per camper is 6m op 7m
Motor Camping

Voor wie met de motor komt, zijn er twee mogelijkheden:

 • Je koopt een ticket voor de Motor Camping en hebt dan recht op plaats voor 1 motor + 1 klein tentje op de Camper Camping vlakbij het festivalterrein. Kostprijs: €10, toegang enkel voor motorrijders. Let op: bijkomend moet per persoon verplicht een campingticket gekocht worden. Zie Camper Camping voor verdere info. Volg de pijlen naar de Camper Camping.
 • Je parkeert je motor op de parking van Kortrijk XPO, komt met de gratis shuttle naar het festivalterrein en verblijft op de Tent Camping €21 per persoon.

Tickets


locatie

Waar?

De camping bevindt zich naast het festivalterrein op de prachtige terreinen van het sportcomplex ‘De Lange Munte’ te Kortrijk. Bad Godesberglaan 22 - 8500 Kortrijk

Parking

Uit respect voor de omwonenden kan je je wagen niet in de onmiddellijke omgeving van het festival parkeren. Als je dit toch doet, kan je beboet worden. De officiële parking van Alcatraz is de parking van Kortrijk XPO / Kinepolis. Gebruik volgende GPS-coördinaten om deze te bereiken:

GPS-coördinaten:
Alcatraz Parking:
Kennedylaan 100
8500 KORTRIJK (B)

Free shuttle service:

 • Donderdag: 8.00 - 02.00
 • Vrijdag: 8.00 – 3.00
 • Zaterdag: 8:00 – 3.00
 • Zondag: 8.00 – 3.00
 • Maandag: 8.00 – 12.30

De shuttles rijden constant tussen parkeerplaats en camping/festival en hebben grote opslagruimtes voor je tenten en kampeerspullen.


Comfort

NIEUW in 2023: foodtrucks op de camping

Om het comfort van de kampeerders te verhogen, zijn er vanaf dit jaar 2 foodtrucks op de camping: een koffiebar en een gezonde ontbijttruck. Open van 8:00 tot 12:00 van vrijdag tot zondag.

NIEUW in 2023: The Rock’s oven

The Rock’s oven is de nieuwe bakkerij van de camping. Hier kun je terecht voor vers gebakken stokbrood, broodjes, pistolets… Powered by La Lorraine Bakery Group. Open van vrijdag tot maandag van 7.00 tot 11.00 uur.

Ontbijt

Op de camping kan elke ochtend (vrijdag, zaterdag, zondag en maandag) voor € in voorverkoop (€ op het festival) een ontbijtpakket aangekocht worden bestaande uit 2 koffiekoeken, 1 yoghurt, 1 stuk fruit, 1 fruitsap of chocomelk en 2 koffies.

Op vrijdag, zaterdag en zondag heb je ook de mogelijkheid om aan te schuiven aan een ontbijtbuffet! Kostprijs € in voorverkoop (€ op het festival) voor 2 koffiekoeken, sandwiches, brood, kaas, ham, boter, yoghurt, fruitsalade, fruitsap of chocolademelk, eieren en spek en 2 koffies.

Bestel je ontbijtvouchers online op voorhand via onderstaande link:

Ontbijt

Verkoop van gekoeld bier (enkel voor kampeerders)

Geen zin in lauwe blikken bier bij je tent?

Voor € bestel je in voorverkoop je gekoelde sixpack bier (50cl) die je kan ophalen bij de bier stand op de camping op donderdag tussen 9u en 17u (€ op het festival).

Bier 6pack

Comfort

Er zijn gratis sanitaire voorzieningen (toiletten, stromend water, douches) aanwezig op/naast het campingterrein.

Gasfire

Gasvuurtjes met prikpatroon zijn NIET toegelaten. Alle andere gasvuurtjes met ventiel tot 500 gram zijn WEL toegelaten.

Chill out zone

Rond de office is een gezellige Chill-out zone om even rustig te verpozen.

Stopcontacten en kluisjes

Op de camping zijn stopcontacten aanwezig om je mobiele telefoon op te laden. There are also lockers available. Ask information in our office!

Bestel je locker en outlet vooraf

Geef dieven geen kans. Laat waardevolle spullen thuis.

Laat geen waardevolle spullen onbeheerd achter in je tent. De organisatie is op geen enkele manier verantwoordelijk of aansprakelijk voor diefstal. Heb je toch waardevolle spullen die je mee wilt nemen, berg ze dan op in de kluisjes. The lockers can be found next to the office.

Kampeerwinkel Mr Campchamp

Dit jaar terug op Alcatraz camping! Hier kun je terecht voor alle kleine aankopen die een kampeerder nodig heeft. Er is ook een opblaasservice aanwezig om je luchtbed op te laten blazen.

Voorbestelling campingshop, in samenwerking met Mr Campchamp. Via deze webshop kun je kampeerartikelen pre-orderen voordat je naar Alcatraz komt. Alles wordt dan geleverd op camping Graveyard. Makkelijker kan het niet! Bestel via onderstaande link:

Kampeerwinkel Mr Campchamp

Houd het schoon

Elke kampeerder krijgt 2 vuilniszakken, één voor afval en één voor PMD. Gebruik de zakken en breng ze bij vertrek naar de daarvoor bestemde verzamelpunten. In de donatieput kun je kampeerspullen doneren.

Kampeerders krijgen een munt voor een kop koffie of thee op de camping als ze een volle zak gesorteerd afval (PMD en restafval) inleveren. Dit is een speciale munt die alleen geldig is bij het campingkantoor. De vuilniszak kan dagelijks (van vrijdag tot maandag) tussen 8u en 12u naar het containerpark van de camping worden gebracht. Het containerpark bevindt zich naast de grote sanitaire ruimte van de camping.


Animatie op de camping

Yoga

yoga!

Doe zaterdag met ons mee aan een sessie Metal Yoga (chill out zone op de camping, 9:30 - 11 uur). Aanrader! In samenwerking met (L)in Balans.

kampioenschap buikglijden!

belly-sliding!

Zondagochtend tussen 9u30 en 12u kampioenschap buikglijden in de chill-out zone van de gewone camping. Gratis deelname voor alle kampeerders!

Bijlwerpen

bijlwerpen!

Zaterdag tussen 9u en 12u initiatie bijlwerpen.

Petanque!

Dit jaar terug op Eagle Plaza: een jeu de boulesbaan. Veel plezier!


Help

Office

Dit is het centrale punt van de camping. Hier kan je het hele weekend 24/24 terecht met al je vragen en zal je zo goed mogelijk worden geholpen om je verblijf op de Alcatraz Camping onvergetelijk te maken. Je kan hier ook steeds frisdrank en koffie kopen of gewoon eens langskomen voor een gezellige babbel.

Verloren voorwerpen

De verloren/gevonden voorwerpen worden aan office van de camping verzameld. Niet opgehaalde gevonden voorwerpen worden na het festival naar het politiekantoor van Kortrijk gebracht. Adres: Minister de Taeyelaan 9, 8500 Kortrijk (tel. 056 239611)

Eerste hulp

Er is permanentie voorzien van Het Rode Kruis. Er is tevens een EHBO-koffer aanwezig in de office van de camping. —

Waarschuwing

Niet toegelaten op de camping:
 • Glas
 • Barbecue
 • Kaarsen, toortsen, kampvuren, gasbranders met prikpatroon
 • Vuurwerk
 • Steekvoorwerpen en elk ander voorwerp dat de organisatie als gevaarlijk kan beschouwen
 • Generatoren, aggregaten en muziekinstallaties
 • Wapenbezit
 • Drugsbezit
 • Partytenten
 • Er mag geen handel gedreven worden
 • Het is tevens verboden om drank met alcoholgehalte van meer dan 0,5 VOL % te schenken aan jongeren onder de 16 jaar. Het is verboden om sterke dranken aan te bieden aan jongeren onder de 18 jaar.

Wie de regels overtreedt, wordt de verdere toegang tot de camping ontzegd. Zware overtreders kunnen gerechtelijk vervolgd worden. Er wordt altijd aangifte gedaan.