9/10/11 Augustus 2024 | Kortrijk - BE 9/10/11 Aug

FAQ

Hoe kom ik binnen op Alcatraz?

Op vrijdag, zaterdag en zondag gaan de gates to hell open om 10.30 uur. Dat is 50 minuten voor de eerste band aantreedt op de PRISON STAGE.

Als je al een ticket gekocht hebt, vind je op je e-ticket een unieke barcode. Om vlot binnen geraken begeef je je gewoon met je tickets naar de hoofdingang. Onze crew zal de barcode op de tickets scannen en je je toegangsbandjes geven.

Als je VIP of Pers bent, heb je eveneens e-tickets ontvangen. Ga naar het VIP/PRESS-onthaal aan de hoofdingang. Onze VIP/PRESS-crew zal je met veel plezier verder helpen. Je zal je toegangsbandje hier al krijgen zodat je zeer vlot toegang krijgt tot het festival.

Het is (tenzij de tickets zijn uitverkocht) zeker mogelijk tickets te kopen op de festivaldagen zelf, maar enkel online. ER IS AAN DE HOOFDINGANG GEEN DAGKASSA!

Kan ik een locker huren op Alcatraz?

Op het festival zijn lockers aanwezig, waarvan sommige zijn uitgerust met een aansluiting om je mobiele telefoon op te laden. Geef dieven geen kans! Laat waardevolle spullen thuis. Heb je toch waardevolle spullen die je mee wilt nemen, berg ze dan op in de lockers. De organisatie is op geen enkele manier verantwoordelijk of aansprakelijk voor diefstal, verlies of beschadiging. Er zijn ook grote lockers aanwezig voor mensen die hun helm veilig willen opbergen.

Reserveer een locker via de onderstaande link:

Lockers

Mag ik het festivalterrein verlaten?

We kunnen niemand tegenhouden om de terreinen via de toegelaten uitgangen te verlaten. Wij vragen om de omgeving van het festival proper te houden. Dus alle afval in de vuilnisbakken graag. Respecteer de huizen en tuinen van de buurtbewoners. Hier zal regelmatig controle gebeuren.

Kan ik mijn eigen drank/eten meebrengen naar het festival?

Het is NIET toegelaten blikjes, plasticflessen, glas of camelbags en voedsel mee te nemen op het festivalterrein. Uitzonderingen zijn alleen toegestaan als je een doktersvoorschrift kan voorleggen.

Wordt er gratis water uitgedeeld bij extreme hitte?

Jazeker. We bieden gratis water aan zodra het hitteplan van kracht wordt. We zullen onze bezoekers hieromtrent via de grote schermen en de festival-app informeren.

Kan ik betalen met cash geld op het festivalterrein?

Betalen met bankkaart én cash kan aan de diverse kassa-containers.

Werken jullie met een cashless polsbandje?

Neen. Alcatraz werkt met de aloude fysieke munten en niet met een cashless systeem. Je betaalt eten en drinken enkel met munten.

Mag ik crowdsurfen?

Crowdsurfen is niet toegelaten op Alcatraz.

Ik zou graag mijn kids meenemen. Moet ik voor hen een ticket kopen?

We raden het niet aan, maar je kan je kinderen meebrengen. Let wel, iedereen (dus ook baby’s) moet in het bezit zijn van een geldig festivalticket. Ouders moeten zich bewust zijn van het feit dat een festival met veel bezoekers mogelijke risico’s met zich meebrengt. Door het kopen van een officieel ticket aanvaarden ouders de volledige verantwoordelijkheid.

Zijn dieren toegelaten?

Er worden GEEN dieren toegelaten op het terrein.

Ik ben maar geïnteresseerd in 1 groep die optreedt. Moet ik dan ook een ticket kopen?

Een ticket is nodig om het festivalterrein te betreden, ook al kom je maar voor 1 groep.

Is er een Festival Markt?

Er is een Metal Market voorzien, zoals elk jaar, met een ruim aanbod aan cd’s, platen, dvd’s en merchandise. De groepen die optreden op het festival hebben een aparte stand voor de verkoop van hun officiële merchandise.

Mag ik een camera meebrengen?

Professionele apparatuur is niet toegelaten. Camera’s met een afneembare lens zijn niet toegelaten, evenals filmcamera’s of opnameapparatuur. Doorsnee digitale camera’s zijn toegelaten.

Is er een volumelimiet?

Jazeker. De standaard/norm voor het festival is op LA eq, 60min = 100 dB (A) - LA, eq, 15min = 102 dB (A), waarmee we de wettelijke norm respecteren.

Zijn er signeersessies?

Ja, die worden door ROCK TRIBUNE georganiseerd en vinden plaats in de signeerstand (naast de stand van Rock Tribune). De planning van de signeersessies wordt per dag op het scherm, dat naast de signeerstand ophangt, gecommuniceerd.

Kan ik een stand huren op het festival om mijn producten te verkopen?

Retailers kunnen contact opnemen met de organisatie om de beschikbaarheid te raadplegen en meer informatie te ontvangen (info@alcatraz.be). De festivalmarkt voor de editie van 2024 is reeds volzet.

Hoe oud moet ik zijn om met mijn vrienden alleen naar het festival te komen?

Jongeren onder 16 zijn enkel toegelaten wanneer ze vergezeld zijn door een meerderjarige.

Mag ik flyers en affiches uitdelen op het festival?

Neen, op het festivalterrein en de camping mag je zelf geen flyers of affiches verspreiden. Als je affiches en Heras-banners op het festivalterrein wil hangen, gelieve dan contact op te nemen met Agrafa affichage (benny@agrafa.be)