9/10/11 Augustus 2024 | Kortrijk - BE 9/10/11 Aug

Info festival

Festival Locatie

Hoe geraken we er?

Bushalte Festival: Kortrijk Lange Munte Bushalte Parking Xpo (gratis shuttlebus service van/naar het festival)

Festival locatie

Sport Campus Lange Munte Bad Godesberglaan 22
8500 Kortrijk
België
route Google Maps

Taxi Service

Taxi Service in Kortrijk: https://www.kortrijk.be/taxi

Fietsen en motorparking

Fietsen en motors kunnen aan het festivalterrein geparkeerd worden. Er is een onbewaakte parking voorzien.

Park & Ride

Er is geen PARK & RIDE-zone aan de hoofdingang van het festival. De PARK & RIDE-zone is voorzien aan Kortrijk XPO en vandaar rijden er gratis shuttlebussen naar de hoofdingang van het festival. Gebruik de volgende GPS-coördinaten om de PARK & RIDE-zone te bereiken:

ALCATRAZ PARK & RIDE:
Kennedylaan 100
8500 KORTRIJK (B)

Parking

Uit respect voor de omwonenden kan je je wagen niet in de onmiddellijke omgeving van het festival parkeren. Als je dit toch doet, kan je beboet worden. De officiële parking van Alcatraz is de parking van Kortrijk XPO / Kinepolis. Gebruik volgende GPS-coördinaten om deze te bereiken:

GPS COORDINATES:
Alcatraz Parking:
Kennedylaan 100
8500 KORTRIJK (B)

Er rijden gratis shuttlebussen van de parking naar de hoofdingang van het festival.

FREE SHUTTLE SERVICE:

  • Donderdag: 8.00 - 02.00
  • Vrijdag: 8.00 – 3.00
  • Zaterdag: 8:00 – 3.00
  • Zondag: 8.00 – 3.00
  • Maandag: 8.00 – 12.30

Festival binnen komen

Hoe geraak ik binnen op Alcatraz?

Op vrijdag, zaterdag en zondag gaan de gates to hell open om 10u00, één uur voor de eerste band aantreedt op de PRISON STAGE.

Indien je reeds een ticket gekocht hebt, heb je of een hard copy ticket ontvangen of een e-ticket met een unieke barcode. Om vlot binnen te geraken ga je gewoon met je tickets naar de main entrance gate van Alcatraz-festival. Onze crew zal de tickets scannen en je je toegangsbandje geven.

Indien er zich problemen zouden voordoen met je ticket, ga je gewoon naar de info booth enkele meters voor de entrance gates.

Indien je VIP tickets hebt of guest bent, heb je ook e-tckets ontvangen. Ga naar de VIP-receptietent voor de entrance gates. Onze VIP-crew zal je met veel plezier verder helpen. Je zal je toegangsbandje hier al krijgen zodat je zeer vlot toegang krijgt tot het festival.

Heb je nog geen tickets gekocht…tsssss. Je hebt nog tijd om tickets online te kopen om wachtrijen te vermijden aan de ticketscontainer. Het is zeker mogelijk tickets te kopen op de dag zelf van het fesitval. Bij aankomst, ga je gewoon naar de ticketscontainer, net voor de ingang. Onze crew zal je toegangsbandje bezorgen zodat er een vlotte toegang is aan de festival gates.

Wanneer gaan de deuren van het festival open?

Op vrijdag, zaterdag en zondag gaan de gates to hell open om 10u00, één uur voor de eerste band aantreedt op de PRISON STAGE.


FAQ

Lockers

Op het festival zijn lockers aanwezig, waarvan sommige zijn uitgerust met een aansluiting om je mobiele telefoon op te laden. Reserveer een locker via onderstaande link:

Lockers

Geef dieven geen kans! Laat waardevolle spullen thuis. Heb je toch waardevolle spullen die je mee wilt nemen, berg ze dan op in de lockers. De organisatie is op geen enkele manier verantwoordelijk of aansprakelijk voor diefstal, verlies of beschadiging.

Mag ik het festival terrein verlaten?

We kunnen niemand tegenhouden om de terreinen via de toegelaten uitgangen te verlaten. Wij vragen om de omgeving van het festival proper te houden. Dus alle afval in de vuilbakken graag. Respecteer de huizen en tuinen van de buurtbewoners. Hier zal regelmatig controle gebeuren.

Kan ik mijn eigen drank meebrengen naar het fesitval?

Het is NIET toegelaten blikjes, plastic flessen, glas of camelbaks mee te nemen op het festivalterrein.

Kan ik mijn eigen drank/eten meenemen naar het festivalterrein?

Op het festivalterrein zijn blikken, kameelzakken, glas, plastic flessen en zelf meegebracht voedsel NIET toegelaten. (Uitzonderingen zijn alleen toegestaan ​​als u in het bezit bent van een doktersvoorschrift!)

Geen crowdsurfen

Crowdsurfen is niet toegelaten op Alcatraz!

Ik zou graag mijn kids meenemen, moet ik een ticket kopen voor hen?

We kunnen niemand verbieden om zijn kinderen mee te brengen, maar iedereen, inclusief baby’s, moeten in het bezit zijn van een geldig festivalticket. Waarom ? Ouders zich bewust moeten zijn van het feit dat een festival met veel volk mogelijke risico’s met zich meebrengt. Door het kopen van een officieel ticket aanvaarden ouders de volledige verantwoordelijkheid.

Wanneer gaan de deuren van het festival open?

Op vrijdag, zaterdag en zondag gaan de gates to hell open om 10u00, één uur voor de eerste band aantreedt op de PRISON STAGE.

Zijn dieren toegelaten?

Er worden GEEN dieren toegelaten op het terrein.

Ik ben maar geïnteresseerd in 1 groep die optreedt, moet ik dan ook een ticket kopen?

Een ticket is nodig om het festivalterrein te betreden, ook al kom je maar voor 1 groep.

Is er een Festival Markt?

Er is een Metal Market voorzien zoals elk jaar met een ruim aanbod aan cd’s, platen, dvd’s en merchandise. De groepen die optreden op het festival hebben een aparte stand voor de verkoop van hun official merchandise.

Mag ik een camera meebrengen?

Professionele apparatuur is niet toegelaten. Camera’s met een afneembare lens zijn niet toegelaten, evenals filmcamera’s of opnameapparatuur. Doorsnee digitale camera’s zijn toegelaten.

Is er een volumelimiet?

Yes, de standaard/norm voor het festival is op LA eq, 60min = 100 dB (A) - LA, eq, 15min = 102 dB (A), waarmee we de wettelijke norm respecteren.

Zijn er opnieuw signeersessies?

Ja, deze worden door ROCK TRIBUNE georganiseerd in hun stand. De planning van de signeersessie per groep wordt op de schermen gecommuniceerd.

Kan ik een stand hebben op het festival om mijn producten te verkopen?

Retailers kunnen de organisatie contacteren om beschikbaarheid en meer informatie te ontvangen.

Hoe oud moet ik zijn om met mijn vrienden alleen naar het festival te komen?

Kinderen onder 16 zijn enkel toegelaten wanneer ze vergezeld zijn door een meerderjarige.

Mag ik flyers en affiches verdelen op het festival?

Nee, op het festivalterrein en de camping mag je geen flyers of affiches verspreiden. De papierberg zou anders te groot worden. Indien je affiches en banners op het festivalterrein wil hangen, gelieve Virus Promotionste contacteren.